Our Blog

Zelf je huis isoleren doe je zo!

Door je huis goed te isoleren kan je maandelijks veel geld besparen. Veel mensen betalen zonder dat ze het weten te veel geld aan stookkosten doordat ze niet slim omgaan met de warmte. Met de tips uit dit artikel kan je gemakkelijk en snel maandelijks geld besparen

Ramen en deuren sluiten

Veel warmte gaat verloren door openstaande deuren of ramen. Waar men vooral niet goed genoeg op let is het sluiten van deuren achter zich. Door deuren open te laten staan zal er warmte naar kamers in het huis gaan waar dit totaal niet nodig is. Let dus goed op het sluiten van deuren achter je, zo zal de verwarming minder hard zijn best hoeven doen om het warm te krijgen in huis.

Gebruik gordijnen

Gordijnen houden veel warmte in huis en zijn dus zeker niet alleen handig voor wat privacy. Door ’s avonds, wanneer het buiten kouder wordt, de gordijnen te sluiten creeer je niet alleen privacy maar houdt je de warmte ook binnen. Via de ramen gaat veel warmte verloren en door de stilstaande lucht tussen de gordijnen en het raam blijft veel warmte in huis.

Luister niet naar je voeten

Warmte stijgt op, waardoor het dicht bij de vloer vaak koud is. Hierdoor hebben je voeten het snelst koud. Helaas kan de verwarming weinig tegen een koude vloer doen, trek dus vooral lekker dikke sokken aan en zet niet de verwarming hoger.

Investeren

Mocht je ondanks al deze tips toch nog het idee hebben dat je te veel geld betaald aan stookkosten, dan is er altijd nog de optie om te investeren. Zo kan je een dingen aan je huis veranderen als een betere vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas of een spouwmuur. Een spouwmuur heeft met 11 procent het hoogste rendement van de genoemde verbeteringen.

 

Bron: www.bouwmarkttotaal.nl

Leave A Comment